Sätta lite extra krydda på vardagen


“Den grå, trista vardagen” brukar det ju heta, det där när man pratar om det ekorrhjul – eller Déjà vu om man vill ta det så långt som att man tycker att allt hela tiden återupprepar sig. Och visst är det väl lite så ibland.

Vardag

Den kanske mest kända metaforen eller liknelsen för livet är ju att kalla det för ett pussel. En vardag är för de flesta ett pussel där man ska försöka hinna med allt som man förväntas hinna med – det är arbete, matlagning, handling, bilbesiktning och dagislämning- och hämtningar som ska hinnas med. Dessutom ska man gärna hinna med lite motion för att hålla sig själv i form för att orka med alla nämnda delar.

 

Att lägga ihop detta pussel är inte alltid det enklaste man kan göra, och heller inte det roligaste alla gånger. Därför så gäller det att finna små guldkorn i vardagen som gör att man inte känner sig helt fast i det nämnda ekorrhjul. Vi ger här ett par tips som vi tycker sätter lite krydda.

 

Spel för den sportintresserade

 

Vårt första tips går till dig som har ett intresse för sport, och kanske framförallt för fotboll eller hockey. Om du i ditt livspussel lyckas få in en och annan match att titta på under veckorna. Bara det i sig ger väl lite extra krydda åt vardagen om man har ett lag man håller på, men vårt tips för den där extra kryddan är att spela ett oddsspel på någon eller några av matcherna som spelas. Du behöver inte lägga några stora summor på spelet, men du kommer att märka att det blir lite extra spännande när du sitter och hoppas på att ditt tips ska gå in.

 

En ny maträtt per vecka

 

Vi fortsätter att ge tips som även kan räknas som ordvitsar. Först gav vi ju tips om att spela på tipset, nu ger vi tips om att skänka extra krydda till vardagen genom en ny maträtt – som vi hoppas att du använder lite andra kryddor än vanligt till. Har du något speciellt kök som du tycker om bättre än något annat, ta en dag per vecka och laga något recept du tycker verkar smaskigt. På nätet hittar du massor av fina receptsidor.