Roliga lekar och andra aktiviteter för både stora och små


På sommaren är det alltid roligt att vara ute och leka vare sig man är liten eller stor. Utöver en massa roliga lekar finns det även många andra roliga aktiviteter man kan pyssla med sommartid.

444345-teenagers-in-the-rape-field

En klassiker på sommaren som man i princip kan leka var som helst är kurragömma. Extra roligt är det kanske att leka kurragömma på ett ställe där det finns många ställen att gömma sig på. Om man efter ett tag tröttnar på vanlig kurragömma är ett bra tips att köra en vända så kallad bakvänd kurragömma.

Bakvänd kurragömma går till på så sätt att en person gömmer sig medan övriga blundar och räknar till hundra. Därefter är det dags för alla att leta efter den som gömt sig. Den första som hittar personen som gömt sig gömmer sig sedan tillsammans med den denna. Nästa person som hittar gömstället gör samma sak ända tills samtliga hittat gömstället.

En lek som är både rolig och som samtidigt är både kreativ och aktiverande är att bygga någon form av hinderbana med hjälp av olika saker man antingen har hemma eller som finns ute i naturen. När man har byggt färdigt hinderbanan kan man tävla mot varandra för att se vem som kan ta sig runt på snabbast tid.

En annan lek eller kanske snarare ett spel som passar alla åldrar är kubb, som fungerar såväl på stranden som hemma i trädgården. Andra spel som också är roliga att sysselsätta sig med är bland annat badminton, boccia samt krocket.

Utöver rena lekar finns det ju också en massa andra roliga aktiviteter som man kan sysselsätta sig med i sommar som till exempel sol och bad, någon form av idrottsutövande, minigolf, paddla kanot eller varför inte en skogsutflykt.