Pyssla med hela familjen


Familjen pysslar tillsammans

I en digital tid som denna mår vi alla bra av att göra något analogt och använda våra händer. Där är pyssel ett roligt, kreativt och mångsidigt alternativ. Mångsidigt i och med att det faktiskt kan innebära nästan precis vad som helst. Pyssla kan alla göra. Det är en aktivitet som passar alla åldrar och som både kan utföras på egen hand och tillsammans med familj och vänner.

Var och en på sin nivå

Pyssla ska vara roligt. Det betyder att var och en måste välja den typ av pyssel som just du trivs med. Om du ska pyssla med familjen finns det stora möjligheter att hitta en aktivitet där barn och vuxna kan pyssla efter sina respektive förmågor. Kanske ska ni binda blomsterkransar eller skapa figurer och dekorationer av pärlor. Gällande material kan du numera också hitta det du söker på nätet.

Färgterapi för alla

Att måla är ett klassiskt pyssel som aldrig går ur tiden. Förutom att måla och teckna sina egna bilder kan du också använda dig av en målarbok där du fyller i de tomma färgfälten. Idag finns det ett stort utbud av dessa för alla olika åldrar. Att måla i målarboken upplevs av många som väldigt avkopplande och meditativt. Barnen i sin tur tycker att det är kul att använda sig av oväntade färger.