Planera barn


family--love-

Att bilda familj är för många, meningen med livet. Att bli förälder och ta hand om ett litet barn, är ett av de största som kan hända och gör livet komplett. Vägen fram till familjen kan se lite olika ut, men målet är det samma.

Planeringen för att nå fram till familjelyckan börjar redan innan påbörjad graviditet, för de allra flesta. Vitaminer och mineraler som folsyra och D-vitamin kan vara bra att inta för kvinnor som vill öka chansen att bli gravida. Och ägglossningstest och graviditetstest kan vara bra att ha till hands för att först kolla när man har störst chans att faktiskt bli gravid och sedan om man lyckats.

När man sedan blivit gravid, är det bra att ha sköna kläder som passar den gravida kroppen. Bh som inte sitter åt och tröjor som magen får plats i. Att känna sig bekväm i kläderna är viktigt, då många blir känsliga och sömmar kan skava och ömma.

Inför det kommande barnet behövs en del inköp som skötbord, kläder, bärsele, vagn och ja, listan kan göras nästan hur lång som helst. Det nödvändigaste är kläder och blöjor till en början och lite saker för att kunna rengöra barnet.