Ordna ett barnkalas


shutterstock_272135591

För barn känns ett år som en mycket längre tid är för oss vuxna, detta är ett fenomen som är ganska väldokumenterat. Av denna anledning vill man ju ge barnen en minnesvärd födelsedag, det år ju trots allt så länge till nästa.

Planering

Först och främst vill man ju att alla man bjuder in faktiskt kan komma, av denna anledning är det alltid en bra idé att vara ute i god tid med inbjudningar. Två veckor är nog det absoluta minimumet men en månad före borde vara tillräckligt med tid för de flesta.

Sedan gäller det att bestämma sig för om man ska ha ett tema eller inte. Man kan hitta massor av saker att dekorera rum med, slå in paket i och även klä ut barnen med.

Inköp

Med allt klar för sig är det dags att införskaffa en del saker. Här bör man ju naturligtvis vara ute i god tid, åtminstone vad gäller dekoration och potentiella maskeraddräkter. Väntar man till sista minuten blir det desto värre om man saker och ting börjar bli beställningsvaror. Det finns många webbutiker man kan använda sig när man är ute efter dekorationer och andra saker.

Vad gäller färskvaror som mat och liknande vill man ju dock vänta till dagen innan eller kanske två så att allt smakar gott. Man kan även ta och göra en specialbeställning av en tårta med tryck från barnets favorit Disneyfilm.

Dagen innan

När dagen sedan kommer vill man egentligen ha det mesta gjort. Att dekorera och göra i ordning det mesta är därför bäst att göra dagen innan, speciellt om man tänkt att ha kalaset på en lördag och börja kalaset tidigt.

Barnen kan ju alltid hjälpa till och bestämma vilka dekorationer som ska stå, hänga eller ligga var, detta kan både spara tid och uppehålla barnen så de inte bara sitter och väntar på att kalaset ska starta.