Leta, hitta och dela


Med tanke på titeln på denna sida så tyckte vi att det passar bra att berätta om en tjänst som vi nyligen stötte på. Tjänsten handlar i stora drag om att dela på saker istället för att hitta nya saker.

Dela

Det är en tjänst som helt enkelt gör det lättare för dig att både leta och hitta saker du behöver – och dessutom förhoppningsvis slippa lägga massor av pengar på själva köpandet eftersom idén handlar om att du inte ska behöva köpa saker och ting. Tjänsten kallas för Delbar, vilket också är namnet på sajten som erbjuder tjänsten. Vi tänkte kort berätta lite om vad den går ut på och varför det är en sån fiffig idé.

Dela med andra

Själva sajten kallar skaparna själva för en digital mötes- och marknadsplats för människor som vill dela saker med varandra och på så sätt bidra till goda miljömässiga effekter såväl som bra för din plånbok. Idén till Delbar kom när en grupp människor som alla verkade inom IT-branschen insåg att de hade en massa prylar som de bara använde under ett tag och som senare hamnade i garage och förråd – attraktiva grejor som andra definitivt kunde ha nytta av.

Man kom då på att man kunde ju likväl dela dessa grejer mellan sig, sina vänner och sedermera andra besökare av Delbar.se. På så sätt så drar man sitt strå till stacken för ett mer effektivt resursutnyttjande av saker och ting, vilket är en win-win både för personerna i fråga samt för miljön.

Sammanfattningsvis så kan man då säga att världen är full av saker som bara står och samlar damm, saker som någon annan kan ha nytta av. Är detta saker du kan tänka dig att hyra ut under en tid till någon som för närvarande är i behov av det – varför inte. Det innebär ju att sakerna istället för att samla damm, istället används, och dessutom så får ju du som uthyrare en slant tillbaka på den inköpskostnad du tidigare haft – och den andre slipper lägga hela inköpskostnaden som blir för ett nyköp