Lära sig nya färdigheter


10623717-education-word-cloud

En viktig del i livet är ju att lära sig nya saker, det kan vara allt från att lära sig historia, strukturen i samhället eller hur man reparerar sina egna kläder. I den här artikeln tänkte vi tipsa om några användbara färdigheter som man kan lära sig.

Dansa

Att lära sig dansa är det många som drömmer om att göra, tyvärr är det inte alls lika många som tar sig för att faktiskt prova på det. Många har sagt att det känns pinsamt att börja eftersom de inte är bra på att dansa, men det är ju hela anledningen till varför man tar en kurs! Det finns så många olika stilar man skulle kunna prova på, för att få lite inspiration kan man gå in på kurser.se och deras danskategori.

?????

Hjärt- och Lungräddning

Från något roligt och hobbyinriktat till något som faktiskt kan rädda liv. Att kunna grundläggande hjärt- och lungräddning kan bokstavligt talat vara skillnaden mellan liv och död, det är något som alla vuxna borde ta en kurs i.

10074625-first-aid-cpr-seminar

Rita och måla

Tillbaka till hobbyämnen kommer vi igen till något som många önskar att de kunde göra bättre: rita eller måla, eller båda för den delen. Vi har nog alla någon gång sett en bild eller tavla och tänk hur roligt det vore om man själv kunde skapa något sådant. Det man måste minnas är att det inte bara handlar om naturlig fallenhet, man måste även träna en hel del. Ett bra sätt att starta är att få vägledning, detta kan ske genom att ta en kurs eller läsa om tekniker på nätet eller i böcker.

1577018-artist-in-action

Fotografera & redigera bilder i Photoshop

Det som tidigare var få som höll på med är idag mycket vanligare och detta beror mycket på att man enkelt kan fotografera med sin smarta mobiltelefon. Detta kan ha gjort att intresset för fotografering ökat och att man enkelt kan använda de digitala kameror som finns på marknaden i dag. Vad man kanske skulle vilja lära sig är att redigera sina digitala bilder i Photoshop för visst är det roligt att kunna förbättra sina bilder eller sätta ihop några bilder i ett collage och kanske printa ut till julkort eller annat för att skicka till vänner och bekanta. Det finns kurser online för den som är intresserad av att lära sig mer.

Foto redigering