Hushållsnära tjänster för familjen


Hushållsnära tjänster har blivit alltmer attraktiva att köpa, särskilt för familjer. Oavsett hur gamla barnen är kan hjälp behövas. Yngre barn tar upp mycket av föräldrarnas tid medan äldre barn ofta hamnar i konflikt med föräldrarna just när det gäller städning.

I Sverige införde moderaterna som RUT-avdraget 2007. Det är just RUT-avdraget som gjort det möjligt för fler att anlita hjälp med hemstädning.

6351131-technology-and-justice

Budgivning

RUT-avdraget innebär att privatpersoner kan ansöka om skattereduktion för tjänster som införskaffats, dock med ett tak på 100 000 kronor per år. Avdraget är 50 procent av kostnaden. Städhjälp, fönsterputs och trädgårdsarbete är exempel på hushållsnära tjänster. Ett utmärkt tillfälle att utnyttja detta är för den som ska flytta. Flyttstädning är underbart att få hjälp med då flytten tar så mycket kraft och tid, särskilt för familjer. Ett bra sätt för att hitta bästa pris och en bra firma för flyttstäd är att använda sig av tjänsten Bidlay. På enklaste sätt registrerar man ett konto och fyller sedan i vilken hjälp som önskas. De företag som kan och vill utföra det du efterfrågar hör av sig med ett bud, alltså ett förslag med pris och allt. Om det är flera städföretag som ger offert kan man välja och vraka.

Köparens marknad

Endast företag med F-skattbevis kan komma i fråga. Reformen har inneburit att antalet städföretag ökat. De konkurrerar om kunderna och följaktligen är det kunden som tjänar på detta. Det sparar mycket tid för familjer som istället kan göra något roligare tillsammans.