Hitta din bästa utklädnad


Även om Halloween är förbi betyder det inte att maskeradfesterna behöver ta slut! Det finns alla möjligheter att anordna ett fantastiskt partaj med tema eller bara kravet att alla ska vara utklädda. Och har du själv blivit bjuden på en maskerad, ska du så klart köra hårt och vara den bäst klädda på festen.

Maskeradbutik

Om du har redan har en bra idé och vet vad du ska klä ut dig till kan du hitta bra accessoarer såsom peruker och dräkter hos Partyhallen. Du kanske bara behöver en passande peruk, resten av kläderna har du redan hemma. Du kan få stor effekt med en maskeradperuk, de kommer i regnbågens alla färger och former med roliga accessoarer som enhörningshorn och hatt.

Second hand

Ska du klä dig som en specifik karaktär kan du säker hitta en outfit hos en maskeradbutik. Men om du har kommit på en egen karaktär eller en mer obskyr referens som du vill klä ut dig till, är det bättre att vända sig till second hand-butiker eller loppisar. På en loppis kan du hitta billigt material för att skapa egen rekvisita eller dekorera dräkten med accessoarer. Kläderna hittar du på second hand och med det billiga priset kan du klippa, sy och och förändra tills kläder passar din version.

Cosplay

Om du fortfarande är villrådig och inte vet vad du ska välja, men vill verkligen glänsa på partajet, kan du få mycket inspiration och uppmuntran genom att titta på videos från cosplayvärlden. Cosplay handlar om att klä ut sig till en karaktär från ett spel, film, anime, serietidning eller från en annan mediakälla inom popkulturen. De som faktiskt livnär sig på cosplay skapar otroliga skapelser som ser ut att bryta mot fysiskens lagar. De kan ta en tecknad spelkaraktär och ge den nytt liv i den verkliga världen. En av de största och mest populära är kinesiska Yaya Han som har sytt över 300 detaljerade kostymer.