Hitta det bästa festtemat


När det vankas fest är det alltid roligt att gå ett steg längre och göra det till en temafest av något slag. Maskerad är helt klart en populär tolkning av detta men det behöver inte vara det. 

Barnkalasteman

Är festen för barn blir det genast lätt att utesluta många mer vuxna teman, men det betyder inte att man inte har mycket att välja mellan. Kalasbutiker har idag gott om teman i form av populära barnfilmer och liknande. Utöver dessa kan man alltid välja klassiska teman som prinsessor, pirater, superhjältar, monster för ett halloweenkalas och så vidare.

Kom som du inte är

Ett väldigt populärt tema är att säga åt alla att komma klädd som något de absolut inte identifierar med eller bara är så långt ifrån hur de normalt sett klär sig. Killen som till exempel alltid klär sig i skjorta och finbyxor kanske dyker upp som en punkare och så vidare. Ju mer extrem gästerna kan tänka sig vara desto roligare blir det ofta.

Utvalt årtionde

Ska man ha en fest där alla, eller nästan alla är uppvuxen under ett och samma årtionde kan det vara nostalgiskt att återskapa hur en fest under detta årtionde kunde se ut. Musiken är ju det mest självklara man kan fixa men även maten kan anpassas. Och ju fler gäster som kan tänka sig hitta kläder från det årtiondet desto bättre.