Fördelarna att cykla till jobbet


Alla mår bra av att röra på sig och man bör träna minst ett par gånger i veckan för att må bra, både fysiskt och psykiskt. Men det är inte alltid helt lätt att få in den där nödvändiga motionen i schemat. Ett smart sätt att lösa det problemet är att ta cykeln till jobbet. Genom denna lilla ansträngning ser du nämligen till att få den där välbehövliga dagliga träningen.

Studier har visat att de som cyklar eller går till jobbet kommer upp i den minsta rekommenderade nivån för fysisk aktivitet under en vecka. På så sätt ökar man sitt välbefinnande och minskar samtidigt risken för en rad olika sjukdomar, till exempel diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.

Cykla till jobbet

Rätt kläder

Ska man fortsätta att cykla året om gäller det förstås att ha ordentliga kläder. Man bör införskaffa varma kläder som är vindtäta och vattenavvisande. Företaget Cykelkraft har ett stort utbud av kläder som passar bra till cykling i alla väder. Oavsett syftet med ens cykling kan man hitta utrustning, tillbehör och plagg som passar ens egna behov här. Det blir alltid roligare och enklare att komma igång med en aktivitet om man har den rätta utrustningen. Ett tips är att skaffa anpassade kläder för cyklingen och sedan duscha och byta om på jobbet, för största bekvämlighet.

Miljövänlig motion

Det finns naturligtvis flera goda skäl att välja cykeln som färdmedel. Det är billigare än att ta bilen eller åka kommunalt och det är såklart otroligt mycket bättre för miljön. Om det här inte är nog för att övertyga dig får du gärna ta del av den här guiden med 10 praktiska tips som kommer inspirera dig och göra det lättare för dig att komma igång med din cykling.