Födelsedagsbarn nära den 24:e december


fylla år på julafton

De som fyller år i närheten av den 24:e december, det vill säga på självaste julafton, har helt andra födelsedagsupplevelser än de som är födda vid en annan tidpunkt på året. I detta inlägg följer några bra tips på hur du som förälder kan strukturera upp det hela.

Att det finns en och annan skillnad på att fylla år i december månad och i princip vilken annan månad på året som helst, är något som är klart för de allra flesta. I december så går mycket av både tiden och utgifterna på att iordningställa julen och då finns det helt enkelt mindre utrymme för kalasande av annat slag. Är det dessutom så att man fyller är väldigt nära den 24:e, så är chansen stor att merparten av alla vänner då är bortresta, vilket gör att det blir svårt att få någon som besöker ens kalas, och så vidare.

De som fyller år på självaste julafton

Allra värst är det självfallet för de som fyller år på självaste julaftonskvällen, även om de som gör så förstås är vana vid detta. Chansen att extremt liten att några vänner ska ha en möjlighet att komma på kalas och mitt i allt julstök så finns det även lite plats för ett kalas överhuvudtaget. En del föräldrar delar upp dagen på ett sådant vis att barnet först får öppna sina födelsedagspresenter tidigt på dagen och därefter sina julklappar på kvällen, men hur man än gör så blir det ändå inte helt optimalt. Andra brukar göra som så att de ordnar någon form av rolig tillställning under sommaren, som på sätt och vis då får fungera som ett substitut för den vanliga födelsedagen. På detta sätt kan till och med någon som fyller år den 24:e december få ett kalas där alla vänner kan delta. Men julen behöver inte alls vara ett hinder för ett decemberkalas.

barn-glad-kalas_

Bryt av julen på kalaset

Det finns många roliga teman på barnkalas och det är inget undantag om man fyller år på julen, det kanske till och med är viktigare för barnet att man bryter av från jultemat då för att det ska få känna sig lite speciellt och att det verkligen är barnets födelsedag som firas. Använd dig av saker som finns men byt ut mot kalastema. Häng små ballonger och serpentiner i julgranen för att slippa packa bort den bara för kalaset och gör festliga girlanger med kalastema istället för de mer juliga. Duka med favoritfiguren, det finns många olika dekorationer att välja på oavsett om man gillar prinsessor, hästar, superhjältar eller pirater både på duk, muggar och fat. Det behövs inte så mycket för att få en förändring till ett lite färggladare kalas. Är vädret bra så kan man köra på pulkåkning och korvgrillning för barnen, det brukar alltid vara uppskattat.