Fixa villan inför festen


Vankas det fest i huset? Kanske kommer släkten för släktkalas eller så samlas vännerna för en helkväll tillsammans. Och då behöver du styra upp villan så allt är prefekt inför den stora festen. 

Putsa fönster

Om det är ett moment i städningen som vi gärna skjuter på in till det sista så är det att putsa alla fönster. I ett hus blir det nästan ett heldagsuppdrag och har du äldre, kopplade fönster är det bökigt att komma åt utsidan och insidan utan att riskera att ramla ut. Vill du effektivisera fönsterputsningen? Klart du vill! Det smidigaste är att beställa tjänsten och få tid över till andra förberedelser. Det handlar om en engångskostnad som du bara behöver göra en gång om året om du så vill.

De sista listerna

När du har renoverat eller tapetserat om brukar listerna vara sist på listan och den där sista listen brukar inte komma på plats. Nu är det dags! En list kostar inte med än någon hundralapp och det krävs bara 1-2 kap innan den är på plats och rummet äntligen är färdigt! Använd en dyckertpistol för att snabbt få dem på plats. Vill du fuska lite kan du limma listerna till dess att du har tid att spika fast dem.

Städningen

Det är lite motsägelsefullt att storstäda inför en fest, du kommer bara behöva gör om det dagen efter. Men det känns bättre att presentera ett rent och fint hem när gästerna kommer och förhoppningsvis behöver du bara ta hand om disk och tomburkar dagen efter. Tänk på att städa de där platserna som du skippar under veckostädningen såsom lysknappar, ovanför dörr- och fönsterfoder och längs med golvsocklarna.