Få mer tid över för familjen


Många spenderar inte tillräckligt med tid tillsammans med familjen. Orsakerna kan vara många, allt från stressiga arbetsscheman till en fullspäckad fritidskalender. Då kan det vara svårt att få ihop det så viktiga livspusslet.

Få hjälp med hushållsarbetet

Hushållsarbete är något som tar upp en stor del av tiden. Det gäller särskilt den så kallade storstädningen. Att hålla rent hemma är dock viktigt av flera anledningar, därför är det heller inget som går att prioritera bort. Det går däremot att ta hjälp av en städfirma. Idag är det inte alls särskilt kostsamt att ha städhjälp. Det är mycket tack vare RUT-avdraget och det tros vara en av de största anledningarna till att städhjälp blivit allt vanligare i de svenska hushållen.

Planera mera

Om du lyckas organisera vad det är som behöver göras kommer du märka att du får mer tid över. Försök göra ett preliminärt schema över det du behöver göra under veckan. Då kommer du känna att du får större kontroll över situationen. I vissa fall kan det vara bra att ha en avsatt tid för att umgås med familjen, så kallad kvalitetstid. Då kan ni spela spel eller göra något annat som för familjen närmre varandra.

Finns inte den möjligheten går det faktiskt också att kombinera kvalitetstiden med vardagssysslorna. För helt enkelt ett samtal med partnern eller barnen medan ni lagar middag, diskar eller gör andra nödvändigheter. Ibland när det är stressigt och mycket att göra är det lätt att glömma bort vad det är som verkligen är viktigt – familjen. Därför ska du också se till att planera för att det inte bortprioriteras bland alla andra åtaganden.