En billig semester på fyra hjul


1047721-camper-isolated-view

Att åka på husvagns- eller husbilssemester är något som blivit väldigt populärt. Antalet husbilar i Sverige ökar ständigt och idag säljs det lika många husbilar som husvagnar.

Allt fler inser fördelarna med detta enkla och smidiga sätt att semestra. Många lovordar campingsemestrar och har gjort det till en tradition och en livsstil. Fråga en erfaren husbilsägare vad som är det bästa med levnadssättet och de flesta kommer troligtvis berätta om den otroliga frihetskänsla som infinner sig vid insikten att man kan åka vart man vill och stanna precis var och när man önskar.

En ny husbil är en stor investering. Ett billigare alternativ är att köpa begagnat. Vill man inte köpa en husbil eller om man bara vill testa hur det är att semestra i husvagn eller husbil finns det naturligtvis andra möjligheter. Att hyra en husbil kan vara ett ypperligt sätt att prova konceptet utan att behöva spendera så stora summor. På en sajt som fokuserar på så kallad gemensam konsumtion och delningsekonomi kan man hyra husbilar från privatpersoner. Det är ofta ett väldigt fördelaktigt alternativt då det går att hitta riktigt bra, prisvärda erbjudanden.

Satsar man däremot på att köpa finns det gott om begagnade husbilar men det kan vara knepigt att veta om det är ett bra köp eller inte. Det finns en hel del fallgropar som kan förvandla drömsemestern till en total mardröm. Det största felet som många gör är att strunta i att provköra. Detta är a och o. Viktigt är också att undersöka vilka garantier som följer med bilen och att be att få se serviceboken så att service och kontroller utförts kontinuerligt.

En avgörande faktor när man köper husbil eller husvagn är att kontrollera tätheten och fuktnivån. Problem med fukt är relativt vanligt då bilen ofta utsätts för yttre påverkan av väder och vind. Det bildas även mycket fukt på natten när man sover i bilen. Fuktproblem som inte upptäcks i tid kan innebära stora reparationskostnader. För mer matnyttiga tips om man bör tänka på när man köper begagnat besök Husvagn & Camping.