Dags för midsommarfesten


Det är inte många dagar kvar tills vi ska fira midsommar. Hur kommer ni att fira denna högtid? Åker ni bort eller kommer ni att bjuda in vänner och bekanta hem till er för ett storslaget midsommarfirande.

Det gäller att planera allt så det inte behöver göras så mycket på själva midsommarfesten. Innan så vill man fixa till därhemma så det ser bar ut när gästerna kommer. Att förbereda mat är också något som kan göras dagarna innan. Laga något så du inte behöver stå vid spisen medans gästerna trillar in. Allt ska i princip vara klart att bara ställa fram eller värma på strax innan festen startar.

Ett alternativ är att göra det hela till ett knytkalas så att varje gäst tar med sig något ätbart. Skapa en inbjudan på Facebook och skriv där vad var och en kan ta med sig. Då kommer inte alla med sillsallad eller liknande. Då kanske du endast behöver koka potatisen när gästerna kommit. Huvudsaken är att ni kommer att ha en trevlig stund tillsammans.

Vädret är något som är avgörande om festen hålls utomhus. Skulle det vara för kallt eller regnigt så gör det bästa av situationen och låt inte vädret förstöra stämningen. Det är dock vännerna som räknas och det kan bli en trevligt tillställning trots vädret.