Dags för en kräftskiva


Börjar det äntligen vara dags för en kräftskiva. Enligt traditionen så fick inte kräftpremiären ske förrän i början av augusti, första onsdagen brukade vara tidpunkt för att börja äta kräftor. Detta för att fiskeriförordningen hade reglerat det svenska kräftfisket i oron att kräftan skulle försvinna.

Idag så ser det hela annorlunda ut och vi kan äta kräftor året om. Nu kanske vi är några som håller på traditionerna och gärna håller våra kräftskivor så här i början på Augusti. Se till att planera noga inför den festlighet som ska hållas. Allt du behöver till dukning och annat hittar du naturligtvis på nätet. Vill du köpa färska kräftor över disk så ska du göra detta dagen innan festligheterna. Frysta kräftor kan köpas i förväg och tas fram två dagar innan och läggas i kylen för att försiktigt tinas innan kokning.

Du får ungefär räkna med ett halvt kilo upp till ett kilo kräftor per person. Men det beror ju på hur pass matglada gästerna är. Vill man frossa så är det minst ett kilo kräftor per person som du får räkna med. Du kanske har ditt recept på hur du bäst kokar dina kräftor. Annars så finns det gott om tips på nätet för hur du kokar dina kräftor. Vi hoppas naturligtvis att ni får en trevlig kräftskiva tillsammans med massor av goda kräftor och tillbehör.