Bra sajter för olika nyhetskällor


Att hitta nyheter online låter enkelt, man bara googlar och klickar sig fram till en bra artikel. Tyvärr finns det mycket skräp på nätet och en hel del sajter som hittar på och förvränger nyheter. Vi har samlat fler olika nyhetssajter inom 5 olika ämnen för att visa vart man ska vända sig för att få veta om dessa ämnen.


Ett populärt nyhetssegment är så klart sport av alla dess slag. Tittar man på de populäraste sporterna i Sverige ser vi fotboll och hockey på topplistan. En enkel väg att gå är genom kvällspressen som har egna sektioner för just porten. Aftonbladets sportsektion uppdateras med nyheter från hela världen och man kan även gå in på underkategorier för att hitta sport som endast rör fotboll eller hockey.

Ett annat alternativ är att Viasat som delar med sig av många sportnyheter på sin sajt samt ger tips på vad som visas på deras sportkanaler så man inte missar den stora matchen. Här kan det dock vara svårt att filtrera mellan olika sporter, istället får man en helhetsbild över hela sportvärlden.


Spelnyheter är populära världen över. Det finns sajter som berättar helt och hållet om spelvärlden, som introducerar och recenserar nya spel eller som berättar vad som händer i spelbranschen. Spelnyheterna samlar artiklar, bloggar och nyhetsnotiser från spelvärldens alla hörn. De har också ett spelarkiv där man kan hitta information om gamla och nya titlar.

Vill man minska spelalternativen kan man söka sig till nyhetskällor som pratar om endast en viss typ av spel. Du har exempelvis PokerStars och deras egna blogg som fokuserar helhjärtat på pokervärlden och allt däromkring. Eller så kanske man är intresserad av retrospel, och då ska man hellre besöka Retro Collect som hittar nyheter om våra gamla favoritspel och konsoler såsom Sega Mega Drive och Nintendo 8-bitars.


Ordet kan betyda flera olika inriktningar. En del kopplar hälsa tillsammans med tränings och kost, att äta bra och träna rätt för att gå upp/gå ned i vikt eller lägga på sig muskler. Nyheter inom detta segment kan vara svåra att ta till sig eftersom det finns så mycket smygreklam och företag som ljuger om sina produkter. På sajten Träningslära har en man, Jacob Gudiol, gjort det till sitt personliga uppdrag att prata om kost och träning utifrån eget perspektiv samlat med senaste forskningsrönen.

En annan typ av hälsa är så klart forskning kring människan, sjukdomar och vårt leverne. Då ska man istället besöka Forskning som presenterar studier och undersökningar från de stora sjukhusen och universiteten runt om i landet och världen. Det är ingen sajt som rekommenderas för hypokondriker!


Skvaller, intervjuer, trailers och dokumentärer runt kändisar lockar alltid många läsare. Man vill gärna veta allt man kan om sina favoritkändisar och det är ju alltid intressant att få läsa om lite drama som sker i kändisarnas liv. E Online är självklart en av de stora när det kommer till skvaller och nyheter. Man kan läsa om röda mattan, events, stil, nya projekt och vad som sker på kändisarnas fritid.

Många har ett gediget intresse för vad som händer i världen av företag, entreprenörer, innovation och kapitalism. Som egen företagare eller ägare av ett stort företag är det också viktigt att veta vad som händer i affärsvärlden, så man inte blir tagen på sängen när det händer något stort. En sajt att titta in på några gånger i veckan är Affärsvärlden, en onlinetidning med nyheter inom ekonomi, börsen och näringslivet. Den är riktad mot svenskt näringsliv och ekonomi så man får mest inhemska nyheter.

Vill man veta lite mer om den internationella marknaden är det bättre att använda sig av BBC:s avdelning för affärsnyheter. Där får man veta vad som händer över hela världen och inom alla möjliga branscher.