Börja med innebandy


innebandy

Är du sugen att börja spela innebandy så är du en av många, då sporten räknas som Sveriges tredje största lagidrott. Med en verksamhet där antalet utövare faktiskt är flest, sett till antal utövare per vecka, kan du säkert hitta ett passande lag för dig.

Innebandy är bra på många sätt, som lagidrott får man lära sig ta hänsyn till andra och arbeta i ett lag men också konditionskrävande och man får bygga upp sin fysik, detta passar alla, både äldre och yngre.

Utrustning

För att kunna spela innebandy behöver du egentligen inte så mycket utrustning. Vad du behöver är träningsbyxor av någon skön modell, ett par bra inneskor och en klubba. Hos Sportamore hittar du bra sköna träningsbyxor i olika modeller och annan sportutrustning som kan passa.

Vill du testa att spela en gång så brukar det finnas att låna klubba hos anordnaren, hör dig för om det finns möjlighet att låna för att prova.

Innebandy för yngre

Barnverksamheten inom innebandy är stor och ungdomslag från 7 år är inte ovanligt. Finns det underlag brukar klubbarna dela lagen och köra med rena lag för pojkar och flickor och det är delad mening om huruvida det är bra eller dåligt. Mixade lag fungera för det mesta i lägre åldrar.

Innebandy för äldre

Även som vuxen kan man börja spela innebandy. Det finns klubbar som har motionslag där åldrar mixas och det i första hand handlar om att spela en sport som man tycker är kul. Lag i Korpserien kan finnas på orten eller så kan du helt enkelt höra dig för och se om du har vänner och bekanta som är sugen att spela någon gång i veckan.

Innebandy för skoj skull

För en del så kanske man börjar med innebandy enbart för det höga nöjets skull. Det är en stunds trevlig samvaro med lite spel. Men det allra viktigaste är ändå att få träffas och umgås. Innebandyn kan i många fall vara en anledning till att få träffas. Sedan att man får röra på sig är enbart något positivt och bra för alla medverkande. Kanske kaffet och fika efter är det som känns viktigast.