Beställ vardagskurer online


Kost och hälsoråd kan man tyckas få i parti och minut från tv, tidningar och statliga institut. Trots att det lätt kan bli rörigt så finns det vissa hjälpmedel som så gott som alla kan hålla med om hjälper vid diverse åkommor.

man som tränar

Receptfria läkemedel

Antalet receptfria läkemedel som har faktisk och stor verkan på diverse problem är gigantisk. En av grundinslagen i alla hemapotek är förutom plåster och förband någon form av smärtstillande. Alvedon är det absolut vanligaste alternativet men även Treo och Ipren kan vara bra komplement även om alla tre har sina enskilda för och nackdelar.

Andra förkylningskurer så som halstabletter och nässpray är ett enormt bra tillägg när sjukdom väl slår till. För de som lider av allergier så finns även där ett stort antal receptfria läkemedel. Receptfria läkemedel finns att köpa på både fysiska Apotek och även online.

Hälsoappar

En stor del av att lyckas med livsstilsförändringar är att följa upp vad man har lovat sig själv. Att hålla koll och första statistik över sitt arbete.

När det gäller träning innebär det främst att man följer upp hur mycket och hur länge man har tränat. För detta finns det en mängd olika appar men en av de äldre och mer populära är Runkeeper. Som det låter på namnet är appen fokuserad på att föra statistik över dina löpningssessioner. Genom gps sparar den bland annat rutten, hastighet och tid. Tjänsten är gratis.

MyFitnessPal är en app och webbtjänst som gör det möjligt att enkelt och effektivt registrera sitt kaloriintag. På detta sättet får man en bra och detaljerad översikt över sin diet.