Att räkna med när du skaffar barn


barn_foraldrarFör många handlar det här med att skaffa barn om ett grundläggande behov av att fortplanta sig. Med föräldraskapet följer en hel del saker, som du kanske inte alltid har räknat med.

Redan innan barnet har fötts är det en hel del som måste förberedas. Det ska införskaffas vagn, säng, kläder och lite andra små prylar som hjälper till att få den första tiden att fungera så smärtfritt som möjligt. När barnet väl är fött, får du räkna med vaknätter och växtperioder under perioder.

Under olika skeden i barnets liv  kommer det att kräva olika saker. Som sin första cykel, skridskor för konståkningen kanske. När det gäller aktiviteter och just barnsport kan du räkna med att få sälja saker för att ge pengar till laget och föreningen. Ibland kan det kännas helt galet hur mycket engagemang det krävs av föräldrarna, men det känns också bra att fotbollsplanen håller sig klippt till exempel och att laget har fotbollar att spela med.

Med ett barn kan du också räkna med att du har ett ökat konto för mat och förbrukningsartiklar. Du kommer också förmodligen märka att vattenräkningen stiger i samma takt som barnets ålder. I samma takt som barnet blir äldre kommer även tiden gå allt fortare och det sker i sådan rasande fart att du upptäcker det inte direkt utan förvånas med jämna mellanrum.