Att installera golvvärme


Visst är det härligt att stiga ur duschen ut på ett uppvärmt golv? Att aldrig mer behöva frysa om fötterna i badrummet, utan istället mötas av en behaglig temperatur på golvet. Förutom att det är bekvämt och behagligt, finns flera andra fördelar med att installera golvvärme i till exempel badrummet.

Golvvärme

Golvvärme är ett ekonomiskt sätt att värma upp hemmet, och fungerar med de flesta värmesystem. Det finns både vattenburen golvvärme, som är flexibelt och fungerar med olika uppvärmningsformer, och elburen golvvärme. Du kan dessutom ha golvvärme under de flesta golvmaterial, vilket gör att du även kan ha golvvärme i andra delar av huset där du vill värma upp från golvet och upp. Med golvvärme behöver du inga radiatorer, eller element, vilket gör att du nu kan möblera fritt i ditt hem!

Vad ska jag tänka på?

Det är viktigt att isoleringen är bra för att golvvärmen ska bli energieffektiv. Om du har dåligt isolerad grund, kan energianvändningen bli högre än med andra uppvärmningsformer. Du kan välja att ha golvvärme endast i vissa rum för komfortens skull, exempelvis i badrummet. Om grunden är dåligt isolerad eller om installationen görs fel kan du dessutom riskera att få fuktskador om du installerar golvvärme. Det är alltid tryggast att anlita ett företag med erfarenhet inom området. Detta gäller oavsett om du ska installera golvvärmen själv eller om du behöver hjälp med både planering och installation. Hos Flooré kan du till exempel köpa färdiga kit eller få hjälp med installation och planering av vattenburen golvvärme. Du bör också tänka på att golvvärme bara blir energieffektiv om du faktiskt sänker inomhustemperaturen om du har ett ytterligare värmesystem. I annat fall ökar energianvändningen.